Considered the oldest restaurant in Helsinki this place goes beyond good. Typical Russian. Borscht… awesome. Bear stake with mushrooms and potatoes… AWESOME and for dessert pavlova on merengue cake topped with raspberry sorbet. I mean I can’t even explain it. All served on beautiful plates and pristine silverware. If you are in Helsinki you must visit this place. It doesn’t even have a sign!!! Only for the adventurer and food lover. Not for the person who likes«things on the side» and picky about food. This is authentic, hearty Russian food. With a touch of melancholy. Will come here every single time I’m in town. Pricey but totally worth it!!!
Don W.
Rating des Ortes: 5 Biddeford, ME
Wow, I found this place and what a cool restaurant. Are there many old Americans who grew up during the cold war and aren’t curious about all things Russian? I should have had more than one meal at Bellevue. Everything was very ornate inside, but in a way that seemed like nothing had changed for 50 years. Extra points if you can do shots of really cold Vodka. Thanks to my late Estonian ex father in law for teaching me that one back in the day. Do not skip over the Borscht!
Max S.
Rating des Ortes: 5 Los Angeles, CA
Oldest Russian restaurant in Helsinki. The restaurant has the typical gloomy old fashion interior with tables, several booths, and private rooms make it a cozy and intimate dining experience. Food is top. Excellent wine selection. Unlike some other restaurants they don’t slam you with oversized portions. More elegant fine dining with quality dishes and quiet atmosphere. I highly recommend this place!
Emma S.
Rating des Ortes: 1 Berlin
Auf der Suche nach russischem Essen in Helsinki sind wir im Bellevue gelandet hätten wir nicht solchen Hunger gehabt, wir wären gleich wieder gegangen, ehrlich. Das Lokal war zur Mittagszeit vollkommen leer, was uns nicht weiter gestört hätte, hätte sich die Kellnerin nur öfter mal blicken lassen. Nun ja, irgendwann fingen wir sie ab und bestellten ein paar russische Spezialitäten, oder das, was wir dafür hielten. Von den Preisen ließen wir uns nicht beirren, gingen wir doch davon aus, dafür entweder sehr gutes oder doch zumindest sehr viel Essen zu bekommen am besten natürlich beides! Wir aßen also: salzgurke mit honig und smetana(russ. Sauerrahm), 8,70EUR für den Preis erwartet man was eigentlich? auf alle fälle bekamen wir ein paar viertel salzgurke mit je einem töpfchen honig und sauerrahm juliennes, 15,90 die gratinated mushrooms of the seasons entpuppten sich als zwei eierbechergroße töpfchen voll champignonrahm, materialwert: 19 cent, allenfalls vegetarische pelmeni, 9,80 die tomatensauce, in der die pelmeni schwammen, sah nach dosenraviolisauce aus und schmeckte auch so, was nicht weiter schlimm gewesen wäre, hätte die sauce auch nur für zehn cent zu der seltsamen kräuterfülle der teigtaschen gepasst. was für ein reinfall! wildschweinpelmeni, 14,90 eine handvoll pelmeni mit trockener füllung und etwas sauerrahm. insgesamt das gericht, das am ehesten unseren erwartungen entsprach was in diesem falle eher einem armutszeugnis gleichkommt. insgesamt: eine touristenfalle, anders kann man sich das alles nicht erklären. zum abschluss eine empfehlung: wer in helsinki festsitzt und einen pelmeni-jieper hat, der nehme die fähre nach tallinn und lasse sich von den verkleideten russen auf dem marktplatz in dieses kellerrestaurant locken, das man unter normalen umständen nie betreten würde und lasse sich überraschen. toll!