Great place with delicious food. We had burrata, fried pecorino and bruschetta for starters. So good!!! The burrata is huge, so two people can easily share it. I had the polenta with pork for main course, and it was great. Well cooked and seasoned and just so yummie. The tiramisu was a little bit too sweet for me, but I’m picky on tiramisu on the other hand. One of my friends had the cheesecake and it was to die for. The service was great too!
Thomas B.
Rating des Ortes: 4 Whistler, Canada
My wife and and I stumbled in off the street drawn in by its buzz and what appeared to be a cute restaurant from the outside. It was full and the only table available was adjacent the busy kitchen. What at first seemed a misfortune turned into the most enjoyable dining experience. Aside from being able to watch the kitchen in action(it was all good), the parade of food being picked up and walked by our table was truly inspiring. The waitresses were happy to provide commentary and description. There were many things I’d like to come back and try. We had a baked cheese with walnut and truffle honey, rocket salad, traditional cannelloni and a long noodle with amatriciana sauce, sharing all between us. Though generally saltier than my personal taste(I use less salt than most) the food was terrific. We finished with a shared tiramisu, coffee and tea. The staff were friendly and helpful, though typically roman and less attentive than we experience back home. The kitchen staff appeared very focused, paying attention to the detail of all the meals being prepared. If you’re looking to break away from the standard tourist fair so abundant in Rome, I’d recommend this place.
Lena D.
Rating des Ortes: 4 Limoges
L’entrée de Ditta Trinchetti né paie pas de mine. Il s’agit pourtant d’un restaurant d’excellente qualité-prix du Trastevere. J’ai pris des artichauds à la romaine en entrée et du poulet frit en plat. L’artichaud était astucieusement jeune et donc assez petit. Bouilli, il était entièrement commestible(tige, fruilles, coeur) et incroyablement tendre. Le poulet frit était accompagné de mozzarella, d’olives et de tomates. C’était un plat principal fort sympathique. Recommandé si vous souhaitez manger dans le quartier.
D. E.
Rating des Ortes: 3 Stamford, CT
This came recommended by a friend. The pros are: pleasant interior and ambiance and a good menu. The cons are: loud music, my lamb, while tender, was clearly reheated because it was cold in the middle, the house wine was not so good, and our host was not as kind as the Ecuadorian staff. Best to try some other place if you have the time.
Heiko S.
Rating des Ortes: 5 Köln, Nordrhein-Westfalen
hmmmh, da sieht man mal wieder, wie unterschiedlich die Bewertungen sein können! Diese links-alternativ angehauchte Osteria war eine Singularität bei unserem mehrtägigen Besuch in Rom, sowohl was die Antipasti & die Bruschetta anging, als auch das Mittagsgericht, das wir einnahmen. Aktiviert wurden wir ohnehin nur durch das sehr kreative Schild: We are against War an Tourist Menu. (Siehe Foto unten) Die Bedienungen waren sehr, sehr freundlich, griffen nur im äußersten Notfall zu Englisch und gaben alles, unser Italienisch zu verstehen. In einer sehr, sehr angenehmen Atmosphäre aßen(und tranken) wir zu Mittag.(Siehe Foto unten)(Siehe Foto unten) und unsere dreiköpfige Reisegruppe bestand aus Menschen, die a) gutes und authentisches Essen lieben und b) Touristenfallen hassen. Und alle drei waren hochzufrieden. Nicht nur mit dem Happen vorneweg, sondern auch mit den kleinen Stahlhelm-Nudeln leicht gratiniert mit Pesto, Pecorino und Mozzarella.(Siehe Foto unten)(Siehe Foto unten) Es schmeckte frisch, gut und im positiven Sinne einfach! Und auch der leichte Hauswein passte famos dazu To make a long story short: 5 Sterne.
Jessica R.
Rating des Ortes: 5 Manhattan, NY
If you find yourself in the Trastevere and hungry for lunch in a non-touristy place, definitely wander over to Ditta Trinchetti. This sweet little osteria is a huge find. There’s a homey, cozy feel to the place. The décor is charming and warm. The service friendly. The meal was excellent and a good value. My husband liked it so much he insisted we walk there on our last day all the way from the Colosseum just so he could have the burrata again(it is, truly the best I’ve ever tasted). Like those tiny West Village restaurants in NYC that become a sort of second kitchen for its customers, Ditta Trinchetti it is one of those places you want to return to again and again.
Gastro
Rating des Ortes: 2 München, Bayern
Das vermutlich authentischste, italienischste und optisch eindrucksvollste Café-Restaurant-Bar in Trastevere. Aber mit nur 3 bedeutungslosen und völlig lieblosen Bruschetta ist es da leider nicht getan. wir kamen uns richtig verar vor. Für uns die größte bzw. frechste Touriabzocke seit Jahren.