Auf der Suche nach kolumbianischem Essen in Zürich? Colombia Linda, hier wirst du fündig. Sehr authentisch mit Kochbananen, Arequipes, Arepas con queso, Empanadas und vielem mehr! Das Lokal ist immer voller Südamerikaner und das ist ja bekanntlich immer ein gutes Zeichen, wenn die Leute herkommen, die das Essen von zu Hause kennen und lieben. Die äusserst gastfreundliche Besitzer sind auf jeden Fall auch ein Pluspunkt!
Sabrina T.
Rating des Ortes: 5 Zürich, Switzerland
Since i didn’t get to go to Colombia this year I was happy when a friend told me about this place! Cant believe i didn’t know it before! They just moved 2 months ago to this location, but they have been around in Zurich for 4 years. It is very near Schmiede Wiedikon and the bus 72 stops right in front. The restaurant itself is simple, but the music and the flags make you feel a bit like in Colombia. The owners Pacho and Olga are super nice. They reserved a table for us, but for a tuesday at 19, it wasn’t really necessary. The service was really fast since we were the only ones, but around 20:00, more people came in and some also took take away. So the menu has many yummy Colombian treats. From empanadas and arepas to bigger plates like tamal and ajiaco they have it. Also Pacho told us, if we want anything special, we can always order it 2 days before and they’ll prepare it! So i had lots of small things: chicken empanada, buñuelo(fried cheese ball), arepa(thick corn tortilla) with cheese, patacon(fried platain) with cheese. To drink i ordered a lulo juice(typical Colombian fruit), a Colombian beer and to finish an aguardiente(anis schnapps). All was really good, but I ordered to much cheese things. My friends had the arepa con carne and was super tasty, so next I’ll get one as well. Also the arepa was nice, but a bit to thick for my taste. The patacon was amazing and for dessert I loved their 3 leches(milk Cake with caramel. I think). In all a great place to get home made colombian food and feel a bit Nostalgic. One day I’ll try the ajiaco(potato soup with chicken), the sobrebarriga(type of Meat) and i’ll ask them to make some papas chorreadas(potatoes with cheese and tomatoes!) rico rico!
Stefanie B.
Rating des Ortes: 3 Zurich, Schweiz
Der Schmelztiegel aller präsenten Kulturen in Zürich ist ja bekannterweise die Langstrasse. Hungrige Mäuler, die auf der Suche nach exotischen Leckerbissen sind, werden hier fündig. An jeden Ecken kann man auf einem anderen Kontinenten Halt machen, sei es Indisch, Italienisch, Chinesisch, Türkisch oder eben auch Kolumbianisch. Es gibt eigentlich wenige Orte, an denen Lateinamerikanisches Essen serviert wird. Hier kann man mittags einen kleinen Ausflug nach Südamerika machen und neue Sachen ausprobieren. Das Lokal selbst ist nicht sehr stilbewusst oder geschweige den modern eingerichtet, doch der Auftritt macht es authentisch. Ich persönlich finde die«Arepas» toll; kleine runde Maisfladen, welche hauptsächlich in Venezuela und Kolumbien zu jeder Mahlzeit gegessen werden. Diese werden aufgeschnitten und mit verschiedenen Speisen gefüllt. Zum Beispiel mit gewürztem Fleisch«carne mechada», Käse, Avocados oder Schicken. Wer grossen Hunger hat, sollte eine«Bandeja Paisa«bestellen, dieser Teller vereint alle typischen Hauptnahrungsspeisen aus Kolumbien; Bohnen, Reis, frittierte Bananen, Ei, Arepa, Avocado und Fleisch. Schmeckt und nährt! Viva Colombia!