It’s a little strange watching well dressed ladies in heals walking through the gravel and sand to sit down near the fire pit. It’s a little strange being surrounded by posh folks in fancy dresses and suits and ties while pouring sand out of your dress shoes. The Goring Hotel is known for tradition and slightly reserved behavior. The Beach Bar seems to be going after a post royal wedding surge in the younger age group clientele. It seems to be working — there was definitely a younger crowd there — one group of 7 women and 1 Scottish man who were not too happy when the Beach Bar closed down at 9:00 pm. The property is surrounded by houses and flats, so I am sure the Goring has to keep the noise to a minimum after hours. It sort of works, but it just seams out of place. I think it is only here for the summer, it’s worth a try at least once.
Thorsten H.
Rating des Ortes: 2 Lucerne, Schweiz
Hier fand nun mein zweiter Afternoon Tea aus der Reihe Wir fressen uns durch London statt. Welch ein Kontrast zum Claridge’s. Das Goring sieht weniger gediegen aus, innen, aber das würde mich nicht stören. Was mich stört ist der miese Afternoon Tea. Nach meiner Ankunft wurde ich ungefragt auf die Terrasse geführt, innen waren auch Plätze frei, aber ob mir die lieber sind, wurde nicht gefragt. Wenigstens in den Schatten durfte ich mich draussen setzen. Im vielgerühmten Garten wurde gerade ein Pavillon abgebaut, von geschätzt 10 Arbeitern, unter viel Lärm und Gehämmer. Die Unterhaltung mit einem Freund, der kurzzeitig vorbeigeschaut hatte, um sich mit mir zu treffen, war zeitweise völlig unmöglich. Das finde ich schon an der Grenze, aber da hätte ich wenigstens ein Wort der Erklärung/Entschuldigung erwartet. Nada. Alles beginnt ganz üblich, aber wenn man sich dann mal durch die Etagiere mit den Leckereien gegessen hat, wird es zäh. Der Service lässt sich nicht mehr blicken, und wenn man mal einen Nachschlag möchte, muss man den Servicemitarbeiter schon gut zureden, auf die Idee, mal selber nachzufragen ist niemand gekommen. Es gibt offenbar einen Chef de Service(zumindest rannte der immer herum und fragte, ob alles ok ist), aber der konnte sich auch nicht dazu durchringen, mal zu fragen, ob es noch was zu Essen sein dürfte. Bei mir kam er vorbei, als die Etagiere voll war(nachher nicht mehr), am Nebentisch als alles leer war — machte ihm nichts aus. Wir haben dann zwar noch etwas bekommen, aber das gediegenen Erlebnis vom Claridge’s, das wir hier in ähnlicher Weise erleben wollten war es beileibe nicht. Und dafür dann natürlich viel zu teuer! Gut war, dass für meinen Kleinen(der das Essen eh nicht mochte) nichts berechnet wurde, und sogar mein Freund(s.o.) der vorbeischaute, sozusagen kostenlos an meinem Tee partizipiert hat. Finde ich kulant und gut!
London
Rating des Ortes: 3 London, United Kingdom
Literally thirty seconds from the back gates of Buckingham Palace and Victoria bus station, the area around The Goring is like an oasis of calm in mad, chaotic commuter and tourist hell. Renovated in 2005, the restaurant itself is calm and understated, so long as you ignore the Swarovski crystal branch-like chandeliers hanging from the ceiling! The dining room is pleasantly well-proportioned meaning there’s a good amount of space between the tables, useful as half of the customers look like they’re diplomats and ambassadors. Food is good, but certainly no better than I’ve had in much less grand restaurants: blue cheese and beetroot leaf salad was good without being anything better and my venison came at a £25(yes, £25) supplement, on top of the £503-course meal bill. Rather than being an out-of-this-world flavour experience, it was rather chewy, and although the accompanying vegetables were excellent, it left me a tad disappointed. Both my partner and I nearly had to be peeled off the ceiling with the horseradish sauce, which although we were warned was very hot, has nothing I’ve ever tasted to compare it with: I felt it shoot back up my throat and attack my sinuses within three seconds! Deserts were uninspirational and although perfectly adequate, nothing particularly special at all: even now(I went yesterday), I”m struggling to remember what I had. The meal in total, for a half decent bottle of wine and a 3-course dinner for 2 people with a coffee each at the end came to an eye-watering £225. While I’m happy to pay this for a truly memorable experience(it was my 30th birthday), this just simply wasn’t it. Good without being excellent, the place, gastronomically speaking, just didn’t excite me enough to justify the price.