Excellent strong espresso! A little bit pricey though they roast their own beans and you can taste the quality.
Kimya P.
Rating des Ortes: 5 San Francisco, CA
Coffee in Vienna. It’s not something you take away in a to-go cup while rushing to work. You sit down with your morning paper, a friend, or simply your thoughts and you experience it. The owner of El Café will bring out a silver tray — on it will be a tiny espresso cup, a small glass of water, and a tiny creamer container with fresh cream. The presentation is lovely and the coffee itself — delicious. Highly recommend stopping by here; the owner also roasts his own beans for those interested in the process.
Andreas R.
Rating des Ortes: 5 Wien, Österreich
Kaffee ist für mich ein Luxusartikel, für den ich bereit bin, auch etwas tiefer in die Tasche zu greifen, wenn die Qualität dafür stimmt. Geschmacklich ist der Unterschied zwischen«richtig» gerösteten Bohnen und solchen aus der«Mikrowelle»(Schnellröstverfahren der meisten großen Rösterein) nämlich enorm. Wer einmal einen fair gehandelten, schonen gerösteten Biokaffee aus Peru im el café getrunken hat, wird nur schwer wieder zum Supermarktkaffee übergehen können. Was mir am el café gefällt ist neben dem tollen Kaffeeangebot die Leidenschaft, mit welcher der Besitzer dahinter steht. Genial auch das Nespresso Kunsterwerk am Fenster. Kleine Ergänzung dazu: wer Nespresso trinkt zahlt ein vielfaches von dem was man hier für frische Bohnen ausgibt, George Clooney hin oder her, meine Nespresso Maschine ist seit einem Jahr nicht angesteckt worden.
Tamita G.
Rating des Ortes: 5 Wien, Österreich
Das El Café im 9. Bezirk bietet Wissenerweiterung im netten Ambiente mit super! Kaffee. Das besondere am Kaffee ist, dass dieser vom Besitzer selbst geröstet wird und dieser auch einen«Röstworkshop» anbietet. Dieser beinhaltet für 10 € einen Kaffee nach Wahl, viele Informationen rund ums Rösten und die Kaffeebohne an sich und natürlich 250g Kaffee aus Hausröstung, den man sich selbst aussuchen kann. Der Röstworkshop ist wirklich für jeden Kaffeeliebhaber ein Erlebnis und sehr lehrreich. Termine finden sich auf der Homepage. Herr Müller, Pensonist, Kaffeeliebhaber und wandelndes Kaffeelexikon bereitet das Seminar wirklich super auf, beantwortet gerne Fragen und überzeugt einen wirklich davon mal auch ein paar Euro mehr für Kaffee auszugeben. Das kleine Kaffee ist liebevoll, mit Notwendigkeiten eingerichtet, da man dort natürlich auch einfach nur eine Tasse Kaffee genießen kann. Mehr will ich gar nicht verraten, am Besten selbst hinschauen und sein Wissen in netter Atmosphäre erweitern.
WL R.
Rating des Ortes: 4 McLean, VA
Such an amazing find… My better half and I were wandering around the Alserbachstrasse area this morning trying to get a few things done and we came across this place; we stared in the window for a few minutes wondering if it was open. what we were fixated on, though was a huge coffee roaster. Could it be possible? Somewhere that is roasting fresh beans in Wien? Yup, it’s possible. A delightful man came out, offered us a brochure and then offered us a coffee. We gratefully accepted the option to leave the frigid wind for a few minutes and try their fare; it’s very very limited, lets get that out of the way right now. We both had espresso, but this was not your ordinary espresso, it was melt in your mouth, unbelievable, not a trace of acid wonderful creamy goodness. Hubby and I are coffee snobs. I admit that. But this blew us out of the water. The friendly gentleman explained to us that they had just opened two weeks ago, that they had the roaster all set up and that a grinder was on the way. They are still getting settled, but had a nice selection of house roasted beans to bring home and try. We bought a lovely bag that will be gone all too quickly, necessitating a return trip in short order. Seating is limited; two tables, four places at each. It looks like they have a little room to expand. Very limited hours right now, but I’m hoping they will adjust. The tag line on their brochure is «For a coffee that one can enjoy.» I couldn’t say it better myself.