For having different kinds of Cordon bleu, this is a good place. If you are not into beef/pork cordon bleu, you have only a few choices. Eggplant cordon bleu was a bit disappointing as it wasn’t similar to cordon bleu. Just thin slices of eggplant with ricotta filling. Chocolate molten cake was dry. so I recommend just ice cream. Good place for group.
Harry H.
Rating des Ortes: 4 Wil, Schweiz
Traditionsreiches Restaurant mitten in Basel. Immer recht voll, daher besser reservieren, wer sicher Platz haben will. Das Essen schmeckt sehr gut. Die Bedienung war eher etwas ruppig-gestresst.
Lenny J.
Rating des Ortes: 3 Middle Island, NY
Wintertime so I guess the curbside eating was out of the question. We did then second story walk up. A good selections of. Wines and we had some delightful Swiss reds. I have become a big fan of then Nuissalat(sp). My colleagues have been unable to recall the name of the greens that are in the salad, if any one knows be sure to pass it along, but they are spectacular. Tender and a little sweet with a delicate texture. The stems remind me of dandelion, but still more tender. The croutons here were not the best I’ve experienced, mainly due to their small size. These are small enough that they can become fully saturated by the dressing fairly quickly. Even given this limitation, they good when dry to slightly damp. Like the croutons, bacon pieces are a little small. There are enough of them to make up for the small size so this is a push for the most part. My entrée was the«Pork Steak». You will recognize this as a pork chop. There really isn’t much to report here. The recipe seems to be; take pork chop, place in broiler, turn once, and serve. There isn’t anything wrong with chop but its not really restaurant quality. I ended the meal with the Sorbet Williams. That was pear sorbet with vodka. If you not much of a vodka drinker recommend getting the sorbet mixed in as you eat otherwise you may be left with a vodka shooter left at the bottom of the glass. Pushing the sorbet down into the alcohol at least gives you 50⁄50 mix that’s easier to finish on. Overall I would go back, but I’d look for a different entrée
Craig A.
Rating des Ortes: 4 Madison, WI
Great food, great service, great beer! Worth finding.
Steph H.
Rating des Ortes: 4 Long Beach, CA
Delicious traditional(presumably, to this Swiss noob) Swiss food in the beautiful old town of Basel. Tucked away on one of the side streets near the main square, I was attracted by its old timey allure and plentiful patio seating and decided to give it a try. The proprietor was a somewhat stern-looking old guy, but he was courteous enough and was on it with the service. I decided a pork schnitzel and fries sounded lovely, and of course, beer. The sun had come out and it turned out to be a nice afternoon to be sitting and eating outside. The food came out in short order and it was simply delicious. The schnitzel was perfectly crisp and tender at the same time, as were the fries, which were a particular golden hue I wasn’t used to, but they were great. The waiter kindly brought out ketchup for me without even asking(one of the benefits of being in a touristy area, I suppose) and I enjoyed one of the more pleasant lunches while in Switzerland. Prices were reasonable as well – a win!
Glaiba
Rating des Ortes: 3 Basel, Schweiz
Ich hatte ein salatteller mit läberli. Die salatsauce war selbstgemacht und schmeckte hervorragend. Beim salat war nichts aussergewöhnliches dabei. Hald so das übliche. Die läberli waren auf den punkt gebraten. Das ganze war schön angerichtet ohne firlefanz. Ich trank danach einen guten kaffe. Fazit: gut bürgerliche bis gehobenere küche(wenn man die karte betrachtet). Essen gut. Bedienung freundlich aber an diesem abend ein wenig im stress. Der preis ist am ganzen weniger gut verdaulich. Darum gibts ein stern weniger als es geben könnte. Schade.
Otto G.
Rating des Ortes: 3 Wien, Österreich
Kurz zur Geschichte des Namens: In Basler Wirschaften durfte früher nur Wein ausgeschenkt werden, Bier bekam man in Gaststätten mit eigenen Hausbrauereien. Das damalige Besitzer kümmerte sich darum nicht und bot auch in der Altstadt Bier an. Darauf war in den Basler Nachrichten zu lesen: … Bier, das nicht direkt beim Bierbrauer getrunken werde, ist Gift. Innocenz Weiss, der sich stolz als Bierwirt bezeichnete, nahm die Sache mit Humor und taufte daraufhin sein Restaurant von zum Ritter St. Georg auf Gifthüttli um. Das Restaurant im 1. Stock nennt sich Cordon Bleu und weist auf die Spezialitäten des Hauses hin. Es gibt sie sowohl vom Kalb als auch vom Schwein. Das Cordon bleu Walliser Art war mit Schinken, Käse und Tomaten gefüllt und schmeckte lecker. Die Beilagen müssen extra geordert werden und sind im Preis nicht inbegriffen mit 6 bzw. 7,50 Fr. allerdings teuer. Ansonsten gilt das Preisniveau der Basler Altstadt. Der schweizer Wein hingegen ist auch was die Qualität betrifft definitiv überzahlt.
Rahel
Rating des Ortes: 4 Bottmingen, Schweiz
Das Gifthüttli ist ein non-chichi Restaurant mit solider Küche. Ich liebe: die Cordon-Bleus und im Sommer draussen sitzen und die Leute beobachten.