Hier kommt man eher wegen der Lage, als wegen der Küche! Die Aussicht auf den Hallwilersee aus dem Restaurant ist perfekt. Der Service war freundlich und kompetent. Die InnenArchitektur des Restaurantes gleicht eher einem Container-Büro oder einer Kantine aus den 90ern, die Tischtücher und der Teppich im style von ca. 1998. Das Essen gut /mittelmässig, nicht dem Preis entsprechend. 5dL Wasser CHF5,90! Unbedingt Gratis-Parkticket verlangen, sonst CHF6.- für 2 Std!
Brian J.
Rating des Ortes: 2 Zürich, Schweiz
Trockenes Fleisch, so-so Bedienung und eine Infrastruktur, die recht in die Jahre gekommen ist… man fühlt sich fast wie in der Kantine einer alten Fähre, nur *leicht* gehobener. Seefeeling beiseite: Die Lage ist sehr schön, aber ich kenne viele Restaurants, die eine ähnlich privilegierte Lage und eine viel bessere Küche bieten, z.B. das Belvedere(Hergiswil) oder der Rigiblick(Lauerz). Service war okay. Die Preise sind relativ günstig, man bekommt ein 5−6-gängiges Menü für unter CHF100.-, vielleicht hätten wir besser dieses Menü bestellen sollen. Wahrscheinlich unser letztes Essen in diesem Restaurant.
Desser
Rating des Ortes: 3 Lucerne, Switzerland
I went there with my parents since we didn’t yet know whether the restaurant was any good. The food in two words: Hearty. Fishy(in a good way). The restaurant in two words? View. Expensive. The pastete that was served with my salad was tasty, but the terrine could have been left away altogether. And they were both on the thin side, the plate being bulked out with veggies. My main course beef paillard with a mushroom and nut filling, vegetables and curry fettuccine tasted nice, but was far from flawless: The beef was quite tough and since a steak knife was conspicuously absent, I looked like clumsy lumberjack, sawing away at my meat. And the plate was soooo small, left my beef and fettuccine hanging lazily over the plate, making me look even clumsier. To top it off, our knives and forks were not changed after our entrée. I have not had to cut into a main course with dirty cutlery in years. We were quite shocked. My parents chose their beloved beef stroganoff(in a fish restaurant, of all places) as a main course. It’s good, they said, but the Seerose’s stroganoff is better. It was tasty, but the Seerose really does a better job. It’s a Gault Millau restaurant(13 points) that is also situated in Meisterschwanden, but doesn’t have quite the same view. The restaurant’s dessert menu, disappointingly attached to the back of a commercial ice cream menu, seemed rather uninspired. We didn’t want to cause undue stress by ordering a variation during dinner rush, so we left out dessert. The evening’s only huge disappointment was the service. The young lady who served us seemed neither attentive, motivated or even friendly. She couldn’t smile, not even with the restaurant’s lake view. What else do you need to know? The view is really stunning and the fish cuisine is supposed to be quite good. Our food was good, yet a little loveless and extremely filling. After having one entrée and a main course I felt completely stuffed. The interior design is old-fashioned in a bizarre, 90-year-old-ish way. It’s the kind restaurant your 90-year-old grandmother would design. The food and service don’t justify the à la carte prices at all, but the restaurant does offer a six-course degustation menu for just CHF81.50. I wouldn’t dare indulge, since the restaurants selection was far too large and the degustation menu featured tatar a warning sign, believe me! In my opinion, such restaurants draw guests who come more for the view than the food. But a view doesn’t have to exclude excellent food(like the Panorama restaurant in Steffisburg or eating outside by the lake at Jasper’s in Lucerne). Funny: A guest stared at me with a certain fascination repeatedly during our meal I wonder why? For more restaurant reviews and food photography, please visit:
St K.
Rating des Ortes: 2 Obfelden, Schweiz
Wir waren im Restaurant und nicht im Hotel, deshalb wird man hier keine Schlafinfos finden. Das Seehotel hat hier in der Gegend am Wasser eine Alleinherrschafft. Es gibt direkt am Wasser weit und breit keine Einkehrmöglichkeit. Dieses Restaurant ist auch als Fischrestaurant angeschrieben und Fischgerichte hat es ausreichend und sehr interessante. Der überbackene Balcher war lecker und wurde am Tisch aufgetragen. Dieser Service schlägt sich leider auch im Preis nieder. 40CHF sind echt heftig. Egal, es war viel los, die KellnerInnen wuselten hin und her und bedienten jeden Gast. Der Fisch war lecker aber keine 40CHF Wert. Das Restaurant sieht Innen aus wie ein Hotelrestaurant der klassischen 80-iger. Wer Hunger und Geld hat kann hier glücklich essen gehen. 2 Sterne weniger für Preise und Flair. Sommer-Update: Die SB-Terasse hat geöffnet. Mit schönem Blick auf den See lädt sie jeden ein. Plastikstühle sind auch geschmackssache. Die zwei Herren in der Küche waren an einem sonnigen Sonntag total überlastet. Wer warten wollte hat unter viel anderen Sachen eine Bratwurst mit Pommes für 16 Chf bekommen. Naja, das Fazit ist gleich wie beim letzten mal.