I took my parents and my sister there for our Christmas meal. It was their first meal in a Michelin-starred restaurant. The service was everything you’d expect from such a highly rated restaurant, perhaps a little too formal. The food is extremely good, focusing on regional, seasonal Swiss dishes, underscored by classical French techniques(like highly concentrated jus served with most meaty main courses). The amuse bouches are varied and plentiful, but the entreées were even more impressive. Be sure to try their roast meat ravioli with sage, pesto and a Sbrinz cheese sauce. Never before have I eaten such perfect meat in a restaurant. It was quite expensive, but you really get what you pay for. The milk-fed veal was particularly delicious. Like August Minikus in Arbon, chef de cuisine Franz Wiget does classic Swiss desserts. Chef Wiget’s desserts are technically perfect and extremely tasty, but don’t offer the same value for money as chef Minikus’ desserts. However, simple desserts like a chocolate fondant cake with vanilla ice cream are so simple, so brutally honest and revealing, a great challenge for any chef. His fondant cake, made with the luxurious Felchlin Grand Cru couverture with fine flavour cocoa beans from Bolivia, is absolutely perfect. The vanilla ice cream is also very good. Interesting: Felchlin is situated just a few kilometres away from the restaurant! The friandises are spectacular, but only one platter is served for up to four guests, which can be a little deceiving if you bring more people for your second visit. Chef Wiget was nowhere to be seen once I’d finished my meal a shame, since I would have loved to have thanked him for the outstanding food. I guess I’m old-fashioned and want to see the chef. Warning: This is an expensive restaurant, murderously expensive if you’re eating à la carte — so don’t. Order them gourmet menu instead. For a detailed German photo report, please visit:
Feus
Rating des Ortes: 5 Hettlingen, Schweiz
Nun war ich auch mal im Adelboden und es hat sich sehr gelohnt. Zu empfehlen ist das Menu, bei dem Franz Wiget kreativ aber immer mit Bodenhaftung seine Küche zelebriert. Der Service ist perfekt, die Weinkarte gross und interessant. Die Ambiance hervorragend. Unbedingt am Schluss die Brände von Paul Wiget probieren. Jederzeit wieder
Molle
Rating des Ortes: 5 Zug, Schweiz
Franz Wiget ist der GaultMillau-Aufsteiger von 2007 und erhielt von der Jury verdiente 18 Punkte: Sein Restaurant Adelboden bietet gastronomische Handwerkskunst auf höchstem Niveau. Das Menü ist wunderbar zusammengestellt und jeder Gang ein echtes Highlight. Der Gast wird mit zahlreichen kleinen Häppchen vor der ersten Vorspeise bereits verwöhnt und das Schlemmen hört auch noch nicht beim offiziellen Dessert auf. Man merkt der Küche an, dass das Ehepaar Wiget nur die allerbesten Zutaten von den besten Lieferanten verwendet. Auch wer regelmässig sehr gut isst, wird vom Adelboden begeistert sein, da hier eben alles das gewisse Etwas besser ist als bei einem nur guten Koch