We asked a local. Best idea ever! She told us if we went early, we wouldn’t need a reservation. She was right! There were only 2 unreserved tables. The restaurant itself only had 9 tables if I remember correctly! There was one server who was very professional, and knowledgeable. We chose an excellent local wine, A Zurich Pinot Grigio. There is homemade bread before the meal. Then for our meal we had the filet of beef, and the Wiener schnitzel. They were delicious! Perfect. For dessert we had the homemade chocolate cake– 15 minutes for them to prepare it from scratch for us! We had some good food on our trip to Switzerland, but this was our last meal, and our best meal. A perfect way to cap off our trip. If you find yourself in Zurich, make a reservation or show up early. They open at 5:30. We showed up around 6 and were the first diners.
Astrid F.
Rating des Ortes: 4 Zürich, Schweiz
Das Essen war sehr lecker, zum Apéro zuerst in die Rössli Bar und danach vielleicht auch wieder.
Bea B.
Rating des Ortes: 4 San Mateo, CA
The fairly small dining area was served by one man who made sure no one felt ignored, or so it appeared, and I was impressed. Liver and Rösti, an interesting entrée combo offered on a relatively compact menu, caught my eye, and I ordered it. The liver was sauteed with onions and was so soft it almost melted in my mouth.(Does that sound gross?) I had, up until last night, never eaten Rösti(well, save for Kartoffelpuffer and hash-browns, roughly the German and Ami equivalents) and did enjoy its buttery flavour. It is supposed to taste that way, right? Anyway, it all washed down very well with a pretty righteous Pinot Noir. Beer lovers take note: only two brews on tap. In addition to the food and drink, I also dug the décor. Funky photos, paintings, and a stuffed wild boar’s head or two lined the walls and made for a visually intriguing eating adventure. This groovy, little resto in Oberdorf has a new fan. Yay!
Michael R.
Rating des Ortes: 5 Washington, DC
This may be my favorite restaurant in the Altstadt, if not Zürich. It’s tiny and charming, with friendly staff and excellent food. The walls are covered in odd, eclectic pictures and memorabilia. The lunch menu is generally a choice of two options, 18 – 25 chf, with a chalkboard of various other à la carte options. If you’re on a budget you’ll want to stick to the menu; the house specialties increase in price quickly.
Nicole W.
Rating des Ortes: 5 Zürich, Schweiz
Das Chrüzli wie es von den Stammgästen genannt wird, mag ich besonders wegen der familiären Atmosphäre. Das Restaurant ist versteckt, klein und charmant eingerichtet. Neben der Speisekarte, die mit Kreide auf Tafeln geschrieben an der Wand hängt, reihen sich unzählige bunt gemischte Kunstwerke. Das Bild des uralten Werbeplakat vom Champagner Perrier-Jouët, würde ich gerne jedesmal mitgehen lassen. Nur leider hat Stephan, der das Chrüzli schon seit Jahren mit viel Hingabe führt, immer ein zu wachsames Auge. Meistens aber nicht immer gibt es einen speziellen Apèro Drink irgendwie wie ein Kir Royal und das spezielle daran mit super kleinen Erdbeeren drin, ich glaube es sind Walderdbeere, mmh lecker. Das exzellente Züri Gschnätzlets ist für mich jedesmal Pflicht, ab und zu gönne ich mir auch ein Rindstatar oder einen Caprese zur Vorspeise. Die Weinempfehlung hat jedesmal super gepasst und Stephan kümmert sich stets wunderbar um seine Gäste. Was berücksichtigt werden muss, das Chrüzli hat lediglich von Montag bis Freitag geöffnet, am Samstag und Sonntag ist jeweils geschlossen